Michal Pecek's portfolio

Michal Pecek's portfolio
MP Foto portfolio

sobota 9. apríla 2011

Barbara Corcoran o tom ako predať nehnuteľnosť online

Kto je Barbara Corcoran?
Realitný agent, ktorá v roku 1978 založila svoju kanceláriu s pôžičkou 1000 $US. A za koľko ju predala v roku 2001? Niekde okolo 70 milionov $US. Pred pár dňami sa na NBC  v TODAY show zdôverila s tým čo robiť/nerobiť keď predávate dom. Chcete vedieť jej recept? Čitajte ďalej.


Barbara v priebehu štyroch minút prezradí správne slová na popis nehnuteľnosti, zhodnotí dobré a zlé fotografie a presne ukáže aké fotografie najlepšie zapôsobia na potencionálnych kupcov. Keďže je tento blog o foteni tak sa zamerajme na to čo Barbara povedala o fotkách. Nižšie je doslovný prepis malej časti o fotkách v angličtine a môj hrubý preklad.

Ms. CORCORAN: Let me tell you, pictures are the name of the game. People shop by pictures. They are 10 times more important than even the words you use.

Pani CORCORAN: Poviem Vám, fotky sú to najpodstatnejšie. Ľudia nakupujú podľa fotiek. Tie sú 10 krát dôležitejšie ako slová ktoré použijete. 

GUTHRIE: And the kind of camera you use even matters, right?

GUTHRIE: A typ fotoaparátu je tiež dôležitý, však? 

Ms. CORCORAN: The kind of cameras, everything. You need a high definition camera that's going to take great shots. If you're not going to have professional photography done, which you certainly should, for between two and $500 is the average in the United States right now, you should definitely pick a sunny day and rent a wide-angle lens.

Pani CORCORAN: Typ fotoaparátu je všetko. Potrebujete kameru s velkým rozlíšením, ktorá odfotí perfektné fotky. Ak si nedáte spraviť profesionálne fotky, čo by ste si ale určite mali dať spraviť, za približne 200  -500USD, je dnes priemerná cena v Spojených Štátoch, tak si určite vyberte slnečný deň a prenajmite si širokouhlý objektív.
 
GUTHRIE: OK, because a lot of people now looking on their iPad or their iPhone.

GUTHRIE: OK, lebo veľa ludí si ich prezerá na  ich iPadoch a iPhonoch.

Ms. CORCORAN: Exactly. And you know what? These other photos just don't show up well there, so you've missed the whole boat.

Pani CORCORAN: Presne. A viete čo. Tie ostanté fotografie sa tam nezobrazujú dobre, takže vám ušiel vlak.


A tu je celé video: Ak chete vidieť titulky alebo prepis kliknite na video počas prehrávania a otvorí sa Vám priamo na stránke MSN. Tam sa daju vybrať titulky alebo transcript.




Ak vas zaujímajú ďalšie informácie zo  stránky Barbary , tak tu je link: barbaracorcoran.com

1 komentár:

  1. Zaujimave. Ale otazkou je ako dlho bude trvat ludom na Slovensku kym pochopia ze aby dobre predali tak musia svoj tovar najskor dobre prezentovat. Je jednoduchsie nadavat na krizu a nic nerobit....

    OdpovedaťOdstrániť